©-DAY

”Dokumenttielokuvat käsittelevät usein tärkeitä yhteiskunnallisia tai historiallisia aiheita. Ne tarjoavat mieleenpainuvan kulttuurielämyksen lisäksi tietoa ja ajattelemisen aihetta. Elokuvaohjaajana en työskentele yksin, vaan laajan tiimin kanssa. Dokumentin tekeminen työllistää käsikirjoittajan, ohjaajan ja leikkaajan lisäksi lukuisia muitakin alan ammattilaisia. Kulttuurilla onkin itseisarvonsa lisäksi myös tärkeä merkitys esimerkiksi työpaikkojen luomisessa.”
Ohjaaja Virpi Suutari


”Merkittävät keksinnöt ja oivallukset syntyvät usein sattumalta, sivutuotteena. Luovan toiminnan ei kuitenkaan tarvitse johtaa mullistaviin keksintöihin ollakseen merkityksellistä ja tärkeää. Taiteen tekeminen ja kokeminen on ollut aikojen alusta saakka vahvasti sidoksissa ihmisyyteen. Vaikka yhteiskunnallista merkitystä voi olla vaikea hahmottaa etukäteen, on tässä ajassa entistä tärkeämpää panostaa inhimillisyyteen ja siihen, että meillä on mahdollisuus vapaasti tehdä ja kokea taidetta sen eri muodoissa.”
Kuvataiteilija Hannaleena Heiska

Hyvä suomalainen,

Luova työ tuo Suomeen vuosittain noin 8 miljardin euron lisäksi iloa, hyvinvointia ja uusia ideoita.

Lisäksi se on globaalisti tunnistettu kasvuala, jota robottikaan ei korvaa.

Silti Suomessa luovilta aloilta leikataan tulevaisuudessa jopa kymmeniä miljoonia euroja. Leikataan, vaikka kannattaisi investoida.

Tätä me allekirjoittaneet emme ymmärrä.

Vaadimme, että luovat alat saavat vihdoin ansaitsemansa arvostuksen yhtenä Suomen kestävimmistä hyvinvoinnin lähteistä – nyt ja tulevaisuudessa.

Kansalainen,
tue viestiämme ja vahvista koko maan menestystä täällä.

Vetoomuksen allekirjoittajat