©-DAY

”Kun bändi tekee levyn ja lähtee kiertueelle, se tarjoaa työtä kymmenille, jopa sadoille ihmisille: muusikoille, säveltäjille, miksaajille, tekniikan, markkinoinnin, rakentamisen, logistiikan, kuljetuksen, hotelli- ja ravintola-alan ammattilaisille. Sitä tarkoittaa, kun Suomi elää luovuudesta. Nyt on aika investoida, ei leikata.”
-Eicca Toppinen

“Kirjailijan työn kuvitellaan usein olevan kivaa puuhastelua, mutta tosiasiassa se vaatii huomattavaa pitkäjänteisyyttä ja kurinalaisuutta. Ylipäätään korona-aika on osoittanut, että luovan alan työskentelyä ei pidetä juuri minään, ainakaan oikeana työnä. Silti luova ala työllistää Suomessa ihmisiä siinä missä metsäteollisuuskin.”
-Kirjailija Kari Hotakainen

“Luovat alat ovat indikaattoreita yhteiskunnan sivistyksellisestä tasosta. Sivistysvaltiot tapaavat ylläpitää kulttuurista pääomaa, jonka tuottajina ovat luovien alojen tekijät.”
-Kuvataiteilija Heikki Marila

Luova työ tuo Suomeen vuosittain noin 8 miljardin euron lisäksi iloa, hyvinvointia ja uusia ideoita. Lisäksi se on globaalisti tunnistettu kasvuala, jota robottikaan ei korvaa.

Silti Suomessa luovilta aloilta leikataan tulevaisuudessa jopa kymmeniä miljoonia euroja. Leikataan, vaikka kannattaisi investoida.

Tätä yhtälöä emme ymmärrä. Vaadimme, että luovat alat saavat vihdoin ansaitsemansa arvostuksen yhtenä Suomen kestävimmistä hyvinvoinnin lähteistä – nyt ja tulevaisuudessa.

Kansalainen,
tue viestiämme ja vahvista koko maan menestystä
Vaatimusten määrä nyt: 2928
01250250037505000